Erdoğan “Edepsizlik, bir daha yaşanmasın” demişti: Meclis’e ziyaretçi girişi yasaklandı

Meclis’te sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri sırasında gerçekleşen protestoların ardından, TBMM Başkanlığı 26-29 Temmuz tarihleri arasında ziyaretçi kabul edilmemesi yönünde karar aldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında protestoları eleştirerek “Böyle bir edepsizliğin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır” demişti. 

Medyascope’tan Özgecan Özgenç’in haberine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ziyaretçi girişinin dört gün boyunca yasaklanmasına karar verildi. TBMM Başkanlığı Genel Sekreterliği’nin milletvekillerine ilettiği duyuruda, “gündemin yoğunluğu nedeniyle, milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin katılabilmeleri için” 26-29 Temmuz tarihlerinde TBMM’ye görevliler dışında ziyaretçi ve araç girişi yapılamayacağı bildirildi.

Ziyaretçi kısıtlaması, sahipsiz köpeklere ilişkin kanun teklifine yönelik TBMM koridorlarındaki protestoların ardından geldi. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda teklifin görüşülmeye başlandığı 17 Temmuz Çarşamba günü gerçekleşen protestolar, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında da gündemindeydi. 

Erdoğan, “Birileri muhalefet vekillerin desteğiyle geliyor, daha doğrusu Meclis’e taşınıyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor, utanmadan sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine ‘katil’ diye bağırabiliyor” diye tepki gösterdiği protestolar için “edepsizlik” dedi ve tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söylemişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısının çıkışında Meclis İdare Amiri Hasan Turan’ın odasında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile bir araya gelmişti. Erdoğan’ın sokak hayvanları kanun teklifini Meclis’te protesto edenler nedeniyle Kurtulmuş’a tepki gösterdiği ve görüşmenin de bu konuyla ilişkili olduğu iddia edildi ancak AKP Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu özel bir gündem olmadığını belirtti.

Görüşmenin protestolarla ilgili olup olmadığı sorusuna Erdoğan “Her şeyi açıkladım” yanıtını vermişti.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir